15-åring skjuten till döds i Malmö

24 min
  • Malmö skakades i helgen av flertalet våldsdåd. Ett av dem inträffade under lördagen, då en 15-årig pojke sköts till döds och en jämnårig pojke fick livshotande skador. Dem sköts ner utanför en pizzeria i den folktäta stadsdelen Möllevången. En liten stund dessförinnan genomfördes en sprängning i en annan del av staden.
  • Hör intervju med statsminister Stefan Löfven, som pratade med Ekots reporter Karin Runblom. Hör även kommentar av Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg.
  • Vi talar även med Stefan Hector, chef för operativa enheten vid polisens Nationella operativa avdelning.
  • Hör samtal med Annika Öquist, enhetschef Socialstyrelsen, Magnus Dahlstedt, professor i socialt arbete vid Linköpings universitet och Maher Turkie, grundare föreningen “No2crimes”, föreläsare och har ett kriminellt förflutet.
  • I vår andra timme talar vi med Ekots rikskorrespondent Petra Haupt, som är på plats i Malmö och talar med folk där.
  • Hör även politiska reaktioner från Torbjörn Tenghammar (M), kommunstyrelsens andra vice ordförande för Moderaterna, Sedat Arif (S), socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö och Magnus Olsson (SD), kommunstyrelseledamot för Sverigedemokraterna.