Maher Turkie

No2crimes / Maher Turkie

Kontaktinformation

Telefonnummer: 072 179 70 00

Boka för stödsamtal, föreläsningar och utbildningar.
Tillgänglig alla dagar i veckan.

Book Appointment

Maher Turkie

Grundare till No2crimes, Föreläsare – Coach

Jag är en driven och energisk person som hade många drömmar och mål redan som 8 åring, mitt främsta mål var att ta hand om min mamma och mina syskon så att dem hade det ekonomiskt bra ställt och en trygghet att falla tillbaka på. Då min far inte var närvarande kände jag ett ansvar för att hjälpa min familj.

Min vilja var stark men min omgivning och mina vägval fick mig att tro snabba pengar var lösningen.

Mitt val var antingen yrkeskriminell eller ett vanligt 9-17.00 jobb. Hade redan i ung ålder en önskan om att bli narkotikapolis. Slutresultatet blev dessvärre att jag var den som polisen ville få bort från gatorna. Några år senare fann jag mig själv i fängelset, då jag suttit både i utlandet och i Sverige blev inte mina förutsättningar direkt bättre.

Efter flertalet försök av att lämna den kriminella banan och mitt eget missbrukande av droger så kom jag till en punkt att jag ville reflektera över mina val och vilka jag sårat längs vägen i mitt liv. Något hände där och jag valde att kontakta dem som funnits vid min sida och erkänna mina misstag och be om förlåtelse för dem jag sårat.

Detta blev starten på ett rätt kliv i rätt riktning för mig. Jag började lägga upp inlägg på sociala medier som fick mycket uppmärksamhet. Fick en bekräftelse som var både oväntat och uppskattat.

Maher du måste ut där och föreläsa och berätta Din Story för unga killar och tjejer. Resultatet blev att en ung kille ville ändra på sitt destruktiva levnadssätt på grund av att han lyssnat på mig och hade mig som sin inspirationskälla. Det var den absolut störta bekräftelsen på att jag inte ville fortsätta leva ett kriminellt liv längre.

Maher Turkie är en av Sveriges mest kända och efterfrågade inspiratörer.  Med en otrolig positiv energi och sitt målande sätt att skapa igenkänning föreläser han i ämnen som kommunikation, självledarskap, Inspiration, motivation, konflikthantering , personlig utveckling och teamutveckling

I den här miniföreläsningen så ger Maher Turkie dig konkreta metoder hur du tränar upp din mentala styrka, får mer energi och blir trygg i dig själv. Med allvaret som bakgrund får du nya insikter om dina innersta tankar och dina omedvetna reaktioner. Hur de påverkar dig i allt du gör. Självledarskap och medkänsla går att träna upp och all kompetens är färskvara. Mahers föreläsning är ett smakprov många berättelser.

Låt dig inspireras av Maher kraftfulla metoder och verktyg. Hitta motivationen att investera i dig själv och din egen utveckling.

Ämne jag föreläser om:

  • Rädsla
  • Inspiration
  • Motivation
  • Ansvarstagande
  • Personlig utveckling
  • Positivt tänkande
  • Glädje
  • Ledarskap
  • Tacksamhet

Recessioner

“Inesa Velic”

Arbetsmarknadskonsulent & studie- och yrkesvägledare på Manpower Matchning

” Det var en mycket inspirerande föreläsning och intressant att få höra om din resa, dina tankar och tips kring motivation.

Tack för att du tog dig tiden att föreläsa för oss och våra kandidater! 🙂 “

“William Renco”

Project Manager Innovation.

Tack, Maher, för din personliga och mycket tänkvärda föreläsning! Fortsätt sprida din positiva energi. Allt gott. Mvh William 😉 “

“Patrik Lövgren”

Handledare på Manpower / Right Management

Tack för din insats idag, fått mycket bra respons från lyssnare och de alla beskriver hur inspirerande det var att lyssna.

Vi på Manpower bugar och tackar.”

“Heya Hussein”

Arbetsmarknadskonsulent på ManpowerGroup

Mycket givande och inspirerande???? tack för din insats och lycka till bästa Maher???? “

Boka mig så lovar jag dig en fantastisk föreläsning

“Per-Olof Mårtensson”

Tack Maher turkie och Karin Jonsson för dagens föreläsning “Ungdomar på glid”. Era styrkor är den livserfarenhet ni har med en grundad kompetens och kunskap. Ni delar med Er av sanningen och hur det är i den kriminella världen, ni tydligt gör hur det fungerar för våra barn och ungdomar, deras utsatthet som vi vuxna blundar för.

“Mido Hilding”

Socialsekreterare på Eslövs kommun

Min recension av dagen: Under denna heldagsföreläsning delar Maher Turkie och Karin Jonsson med sig av sin egen livshistoria. De berättar hur de som barn sakta men säkert halkat in i en kriminell vuxenvärld som drar nytta av barnens osäkerhet och längtan efter att bli sedda. Både Mahers och Karins historier griper tag och skakar om deltagarna Deras ärliga ord skär stundtals in i hjärtat och frambringar både smärta, sorg och en känsla av obekvämhet. Samtidigt är Maher och Karin ett levande bevis på att det är fullt möjligt att komma loss ur klorna ifrån den kriminella världen och att erfarenheten kan användas i ett förebyggande syfte genom att hjälpa andra barn och ungdomar vilket väcker känslor av hoppfullhet och glädje. Förutom de personliga berättelserna, får deltagarna ta del av fakta och statistik gällande ungdomar som berörs av diverse brott och lider av psykisk ohälsa. Maher och Karin får deltagarna att börja fundera och ifrågasätta samhället samt reflektera kring vad en själv kan göra för insats för de utsatta individerna. Vidare får deltagarna möjlighet att komma med egna frågor och reflektioner som skapar en mänsklig atmosfär i rummet och visar att oavsett bakgrund så är vi i grund och botten alla likadana. Individer som önskar bli sedda, älskade och accepterade oavsett vem vi är eller var vi kommer ifrån. Budskapet som jag tar med mig är att alla vuxna har ett ansvar och att alla kan göra något. ”Har du räddat ett barn eller en ungdom, så har du räddat världen”.