Om oss

No2crimes är en ideell förening som arbetar med brottsförebyggande samt sociala insatser. Maher Turkie, grundare för No2crimes hart levt som tungt kriminell under större delen av sitt vuxna liv. Efter flera års erfarenhet av organiserad brottslighet har Maher tillsammans med Karin Jonsson ( som även hon haft en kriminell bakgrund ) skapat ett koncept som kan vägleda individen ur den kriminella vardagen. Genom detta koncept vill No2crimes lyfta fram grundläggande faktor som kan vara till stor hjälp gällande det brottsförebyggande arbete för barn och ungdomar.

 

 • Vi har valt att finnas i skolor, bland eleverna för att ge stöd och motivation.
 • Vi håller föreläsningar på sociala medier i förebyggande syfte så att alla kan ta sitt ansvar och förhindra att någon hamnar snett.
 • Vi har nattvandrare
 • Vi har jourtelefon som är till för alla oavsett kön och ålder
 • Vi jobbar med utsatta kvinnor, där vi träffas och erbjuder stödsamtal.
 • Vi vill jobba som kontaktperson för Institutionsplacerade och intagan på KVV
 • Vi vill ha trygghetsvärdar på utsatta områden i samarbete med vaktbolag.
 • Vi vill ha aktiviteter för ungdomar och föräldrar
 • Vårt mål är att minska kriminaliteten med 20%
 • Öka tryggheten i samhället
 • Vi vill att skolresultaten förbättras
 • Vi kommer även att lansera en trygghets APP inom en snar framtid.

Det vi vill är att skolresultaten ska förbättras och minska kriminaliteten med 20%

i

Verksamhetsberättelse

Brottsförebyggande föreläsningar

En viktig del i vårt arbete är att utbilda och öka medvetandet hos människor om att en brottslig väg aldrig är lönsam. Vi tror att en viktig del i att göra samhället tryggare är att öka medvetandet hos människan innan de begår brottet. Därför erbjuder vi föreläsningar på skolor, behandlingshem och ungdomsanstalter.

Brottsförebyggande bland ungdomar

En annan viktig del av vårt arbete är att förebygga brott genom att möta ungdomar i staden, fritidscenter och utsatta områden för att styra dem rätt. Vi gör också den här delen idealiskt på vår fritid – för ett säkrare samhälle. Många gånger behövs bara den rätta personen som ungdomen kan se upp till för att motverka ett brott i framtiden.

Vägledning & Kontakt

För er som behöver hjälp och inte vet vem ni ska vända er till erbjuder vi vägledning. Denna vägledning får ni av personer med rätt bakgrund och erfarenhet. Vi kan hjälpa er att kontakta rätt myndighet eller hjälpcenter för att kunna avsluta den brottsliga karriären på ett smidigt sätt. Rätt kontakt – till rätt ändamål.

Föreläsningar

Vi håller föreläsningar i hela Sverige och på diverse skolor, institutioner och vårdboenden.

 

Aktiv brottsförhindring

I de fall då vi får kännedom om ett planerat eller pågående brott, kan vi gå in och verka brottsförebyggande och fånga upp den kriminella för att vända personens tankesätt.

 

Stöd för närstående och brottsoffer

En viktig del i vårt arbete är att öka medvetandet hos människan och att en brottslig väg aldrig är lönsam. Därför erbjuder vi stöd och både närstående och brottsoffer.

Handlingsplan

I de fall där personen i fråga vill komma ifrån kriminellt liv kan vi tillsammans med individen göra en handlingsplan för att få bättre möjligheter att förändra sitt liv.

 

Vägledning och Kontakt

I många fall vill man bryta sig bort från en kriminell miljö men vet inte hur. Där kan vi på No2Crimes gå in och styra personen med rätt kontakter och myndigheter, för rätt ändamål.

Kontakta oss 

Västra Kanalgatan 1, 211 41 Malmö

}

Mån-Fre 08.00 - 18.00

Ring oss 0721-79 70 00

Maila oss: contact@no2crimes.com